El Gabinet de curiositats dels Salvador

Sis generacions de la nissaga d’apotecaris Salvador van crear i ampliar entre els segles XVII i XVIII una extraordinària col·lecció de més de 30.000 espècimens dels tres regnes de la natura, exposats en mobles bellament decorats, a la rebotiga de la farmàcia que regentaven al carrer Ample de Barcelona. Es van escriure amb els científics més reputats d’arreu del món i amb alguns d’ells van organitzar expedicions per a recol·lectar plantes per la península Ibèrica, les Balears i Portugal.

Si voleu aprofundir en la història d’aquests científics i en el seu llegat podeu consultar el catàleg de la exposició Salvadoriana presentada l’any 2014 i el Manual núm. 2 del Museu de Ciències Naturals de Barcelona publicat l’any 2019.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: