Felip de Saleta i Cruixent: poeta calellenc de la Renaixença

Retrat de Felip de Saleta. 1871

Felip de Saleta va ser un destacat escriptor i poeta vuitcentista que va veure segada la seva trajectòria al morir prematurament quan tenia només 26 anys. Fill d’una família benestant calellenca va néixer a la casa pairal de Can Saleta: Valeri de Saleta, iniciador de la nissaga, va ser militar i governador del vescomptat de Cabrera. Felip va estudiar als Pares Escolapis i dret a Barcelona a on es va relacionar amb altres joves intel·lectuals i va començar a col·laborar a la Gramalla, Bandera Catalana i la Renaixensa. Va publicar els volums de poesia Guspires i el recull de proses Fantasies.

El calellenc Josep Camps Arbós (doctor en filologia catalana per la UAB, catedràtic de llengua i literatura catalanes i professor de la UOC) ha publicat a l’Anuari Verdaguer, revista d’estudis literaris del segle XIX, un profund estudi sobre la vida i obra de Felip de Saleta per aconseguir recuperar la seva figura de l’oblit. El podeu llegir íntegrament aquí:

Felip de Saleta i Cruixent (1851-1877): vida i obra d’un escriptor romàntic gairebé desconegut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: